mega shadow

[2017-12-11] Svea hovrätt

Hovrätten har i dag skärpt straffet för den 50-årige man som dömts för mord på en släkting i samband med en fisketur vid Stensjön i Dalarna. Hovrätten har dessutom utvisat mannen på livstid.

I samband med en fisketur vid Stensjön utanför Grycksbo i Dalarna i maj 2017 avled en man efter att ha skurits i halsen med en sax. En 50-årig släkting till den avlidne mannen dömdes av tingsrätten för mord till fängelse i tolv år. Tingsrätten avslog åklagarens yrkande om utvisning med hänsyn till konsekvenserna för mannens barn.
Även hovrätten har kommit fram till att den åtalade mannen ska dömas för mord och har skärpt straffet till tretton års fängelse.

Sveriges Domstolar

[2017-12-08] Södertörns tingsrätt

Huvudförhandlingen mot de fem män som åtalats för grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt i Fittja sommaren 2016 avslutades i onsdags, den 6 december.

Södertörns tingsrätt släppte sent i går de tre män som har varit häktade för grov våldtäkt, eftersom det inte längre finns skäl för fortsatt häktning.

Dom meddelas den 19 december kl. 11.00. I samband med att domen meddelas kommer tingsrätten att gå ut med ett pressmeddelande. Tingsrätten kommer också att hålla en pressträff. Ytterligare information om detta kommer tingsrätten att lägga ut under nästa vecka. Informationen kommer att finnas tillgänglig på tingsrättens hemsida och Facebook-sida.

Sveriges Domstolar

[2017-12-06] Högsta domstolen

Högsta domstolen har beslutat att inte pröva ett förtalsmål gällande en journalists uttalanden på Twitter avseende en i media känd profil.

Sveriges Domstolar

[2017-12-05] Södertörns tingsrätt

I veckans blogginlägg skriver rådmannen Fredrik Nydén om stora brottmål, både vad gäller förhandlingstid och antal tilltalade.

Läs hela blogginlägget på nedanstående länk:

http://www.domarbloggen.se/sodertorns-tingsratt/allt-fler-och-allt-storre-rattegangar/

Sveriges Domstolar

[2017-12-05] Kammarrätten i Stockholm, inklusive Migrationsöverdomstolen

Polisen upphandlar ett ramavtal avseende persondokument och passystem. Upphandlingen överklagades till Förvaltningsrätten i Stockholm som avslog överklagandet. Domen överklagades till kammarrätten som nu beviljat prövningstillstånd.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Molotovcocktails mot judiskt begravningkapell i MALMÖ

11-12-2017- 14:09

Tidigt på måndagsmorgonen kastade s k okända personer två molotovcocktails motbegravningskapellet på Gamla judiska begravningsplatsen, några hundra meter

Jihad i Malmö

Molotovcocktails mot judiskt begravingkapell i MALMÖ

11-12-2017- 13:37

Tidigt på måndagsmorgonen kastade s k okända personer två molotovcocktails motbegravningskapellet på Gamla judiska begravningsplatsen, några hundra meter

Jihad i Malmö

Pizza till IDF-hjältar

11-12-2017- 09:08

Om några dagar firar världens judar CHANUKKA. Samtidigt tjänstgör tusentals soldater dygnet runt

Jihad i Malmö

Svenska vänsterns flathet mot hatet

11-12-2017- 03:45

Nu verkar alla chockade. Att det finns en så synlig antisemitism i Sverige att molotov cocktails kastats mot judiska ungdomar i Göteborg på en fest.

Uvell

Socialistiska Partiet fördömer attentatet mot synagogan i Göteborg

11-12-2017- 01:25

I lördags kväll utsattes Judiska Församlingen i Göteborg för ett organiserat ?attentat. Det var ren tur att inga av dem som befann sig i och kring lokalerna kom till fysisk skada eller dödades.

Svenssons blogg