Menu
mega shadow

Besök Lunds tingsrätt virtuellt inför besöket

[2017-04-27] Lunds tingsrätt

Lunds tingsrätt har spelat in en 360-gradersfotografiering av domstolens lokaler, som finns tillgänglig på hemsidan och som gör att man kan göra en virtuell rundtur i bl.a. salar och väntrum.

”Anledningen till att vi har gjort det här är att den som ska besöka tingsrätten - eller för den delen anhöriga till besökare - i förväg ska kunna få lite information om och en bild av hur det ser ut när man kommer till oss. Vi hoppas att det kommer att innebära att besökarna känner dig tryggare när de kommer hit, till en plats som de allra flesta aldrig besöker”, säger tingsrättens chef, lagmannen Göran Lundahl.

Sveriges Domstolar

Hovrätten fastställer tingsrättens friande dom angående mord på Morö Backe torg

[2017-04-26] Hovrätten för Övre Norrland

Hovrätten för Övre Norrland har i dag fastställt den frikännande domen för den 26-årige man som åtalats för mordet på Morö Backe torg i oktober 2016. Hovrätten anser att eftersom den 26-årige mannen angreps med kniv i samband med ett rånförsök mot honom hade han rätt till nödvärn.

Den 26-årige mannen och den numera avlidne 20-åringen skulle göra upp en narkotikaaffär på Morö Backe torg i Skellefteå. 20-åringen angrep i stället 26-åringen med kniv i ett försök att råna honom, vilket 26-åringen försvarade sig mot. De mycket allvarliga knivskador som 20-åringen fick uppkom i det hastiga tumult som följde på hans egen inledande knivattack mot 26-åringen.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Inte en skottlossning på 4 månader – Ransgård hävdar att Göteborg är på väg åt fel håll

27-04-2017- 22:35

Jonas Ransgård, moderaternas ledande politiker i Göteborg är uppenbarligen en pajas. Under 4 månaders tid har det inte ägt rum en enda skottlossning i Göteborg.

Svenssons blogg

Kommer Ivar Arpi att visa snoppen?

27-04-2017- 21:46

Nu diskuterades slöjor igen på TV igår. Ivar Arpi vill tydligen förbjuda s.k.

Torbjörn Jerlerup

Autonoma vänsterns nya arena – bostadspolitiken

27-04-2017- 11:49

Vart tog AFA och resten av den autonoma våldsvänstern vägen kan man undra. Under 1990-talet och tidigt 2000-talet var våldsvänstern i centrum av händelserna när de ockuperade hus, kastade sten och härjade.

Uvell

Känslosvall utan tanke och analys är farligt

27-04-2017- 09:16

Stockholms stadsfullmäktige behandlade i måndags en motion från Sverigedemokraterna som innehöll en enkel fråga: “Vad kostar flyktingmottagandet Stockholm?”

Debatten blev helt hysterisk.

Döm själv: se sju korta (och något redigerade) videoklipp från debatten (upplagda på Twitter)

Erixons blogg

Sossepolitiker i Angered sviker befolkningen

27-04-2017- 04:58

Ali Moeeni Taghavi, är ordförande i SDN Angered och sossepolitiker. Han är väl insatt i problematiken med släkten Ali Khan, men förnekar i GP att så är fallet.

Svenssons blogg