Menu
mega shadow

Dom i Arbogamålet måndagen den 21 augusti

[2017-08-18] Västmanlands tingsrätt

Domen i det så kallade Arbogamålet kommer att meddelas av Västmanlands tingsrätt måndagen den 21 augusti kl 11.00.

En sammanfattning av domslutet kommer att publiceras som ett pressmeddelande i samband med att domen meddelas. Rådmannen Hans-Åke Nygren kommer att finnas tillgänglig för intervjuer och kommentarer under måndagen efter det att domen meddelats.

För mer information kontakta Linn Lundevall på 021-310 474 alternativt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Det går bra att beställa domen från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Domen fås kostnadsfritt digitalt men för papperskopior av domen tar tingsrätten ut en avgift som skrivs ut enligt avgiftsförordningen (1992:191). Upp till nio sidor är kostnadsfritt, tio sidor kostar 50 kr och varje sida därutöver kostar 2 kr.

Sveriges Domstolar

Högsta domstolen meddelar dom i mål om olovlig parkering och prövar om skyltningen var tydlig

[2017-08-18] Högsta domstolen

En man parkerade tidigt på morgonen sin bil på parkeringsområdet Badhuset i Borås. Han betalade inte någon avgift för parkeringen. Parkeringsbolaget utfärdade en kontrollavgift för olovlig parkering avseende bilen. Enligt bolaget gällde för parkering inom det aktuella området bl.a. det villkoret att avgift skulle betalas oavsett när på dygnet parkering skedde.

Skyltningen vid det parkeringsområde där mannen parkerade sin bil bestod av ett märke för parkering och tre tilläggstavlor. Den första tilläggstavlan hade texten "Avgift". Den andra innehöll en angivelse om längsta tillåtna tid för parkering ("4 tim") och tidsangivelsen "9-18 (9-15)". Den tredje innehöll information om parkeringsbolaget.

Sveriges Domstolar

Rättspsykiatrisk vård för sabotage

[2017-08-09] Södertörns tingsrätt

Södertörns tingsrätt har i dag dömt en man till rättspsykiatrisk vård för bland annat sabotage. Brottsligheten har bestått i ett mycket stort antal obefogade telefonsamtal till både myndigheter och privatpersoner.

Sveriges Domstolar

Fem års fängelse för dödsolyckan utanför Fliseryd

[2017-08-04] Kalmar tingsrätt

Vid en kollision mellan två bilar i närheten av Fliseryd omkom två personer i den påkörda bilen och en skadades allvarligt. Kalmar tingsrätt dömer den man som vållade olyckan till fängelse i fem år.

Den 27 juni 2017 skedde en kraftig kollision mellan två bilar på Länsväg 646 i närheten av Fliseryd. En man som var påverkad av amfetamin och som saknade körkort körde i hög hastighet in i en bil med släpvagn som fördes med låg hastighet. I den påkörda bilen färdades tre personer. Två av dem avled och en skadades allvarligt.

Den påverkade mannen döms nu av Kalmar tingsrätt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovlig körning till fängelse i fem år.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Moderaterna i Göteborg saknar verklighetskontakt

19-08-2017- 00:40

Jonas Ransgård från moderaterna menar att de och alliansen i Göteborg har ett färdigt paket för att motverka segregation. Han har fel och hela hans inlägg visar på hur fantastiskt avskilda från verkligheten som moderaterna i Göteborg är.

Svenssons blogg

Demonstrationen på Medis

18-08-2017- 09:35

Det är mycket uppmärksamhet kring den demonstration några hundra afghanska asylsökande arrangerat. Eller egentligen har de ju fått hjälp att arrangera hela spektaklet men det ska jag gå in på lite senare.

Uvell

Kalifatdåd i Spanien med antisemitisk koppling

18-08-2017- 08:14

Och så kan Barcelona och Cambrils i Spanien fogas till den långa listan av Kalifatstyrda terrordåd i Europa.

Jihad i Malmö

Intervjumaterial med polisbefälet ang. Arbetsförmedlingen

18-08-2017- 07:06

Arbetsförmedlingen har glädjande nog läst mitt blogginlägg om bedrägerier. Vi kan sammanfatta det det – att du skriver är fel. Inte helt otippat av myndigheten som gömmer det mesta bakom sekretess.

Uvell

SvD fortsätter att göra smygreklam

18-08-2017- 01:22

Svenska Dagbladet Näringsliv, som jag tar upp som ett exempel på tidningar som tyvärr allt för ofta blandar ihop News och Views i sin Näringsbilaga och därmed skapar mer agendasättande journalistik än rapportering, fortsätter att göra smygreklam för koncernbolag.

Uvell