Menu
mega shadow

Hovrätten meddelar frikännande dom i Kalamarksmålet

[2017-06-15] Hovrätten för Övre Norrland

Idag har Hovrätten för Övre Norrland frikänt den man som tidigare dömts till livstids fängelse för mord och grovt rån i byn Kalamark utanför Piteå.

Efter att Högsta domstolen beviljat den livstidsdömde mannen resning har Hovrätten för Övre Norrland på nytt prövat åtalet mot honom och idag meddelat dom i målet. Mannen försattes på fri fot i samband med att huvudförhandlingen avslutades den 30 maj 2017.

Någon teknisk bevisning som kan binda den åtalade mannen till brottet har inte presenterats. Åklagaren har i stället pekat på flera så kallade indicier, som att den åtalade mannen haft möjlighet och motiv att begå brottet och att han strax efter händelsen lämnat landet.

Sveriges Domstolar

Högst upp

Fler nyheter

Ingen dömd för juldagsmord

26-06-2017- 05:57

Två personer har däremot dömts för inblandning i mordet, men ingen av dem har dömts för att ha utfört själva mordet.

Svenssons blogg

Sommar i P1 – invandrare och kvinnor men inga arbetare

26-06-2017- 00:51

Sommar i P1 är ofta ett intressant program. Men det beror förstås främst på vem som är sommarvärd. Unga idrottsstjärnor, musiker och kändisar är ofta ganska ointressanta, de har helt enkelt levt för kort och för ensidigt för att de egentligen ska ha nåt intressant att berätta.

Svenssons blogg

2393: Ingen fara

25-06-2017- 23:16

2393: Ingen fara

Jan Guillou brukar fixa det mesta.

Lars Vilks

Rysslandsspåret - smart dimridå av Trump?

25-06-2017- 15:50

President Obama hemlighöll i augusti, tre månader före valdagen, att Ryssland angrep det amerikanska valsystemet. Nu riktas mängder med frågor mot den förra administrationens agerande och bevekelsegrunder i relationen till Ryssland.

Erixons blogg