mega shadow

Hovrätten meddelar frikännande dom i Kalamarksmålet

[2017-06-15] Hovrätten för Övre Norrland

Idag har Hovrätten för Övre Norrland frikänt den man som tidigare dömts till livstids fängelse för mord och grovt rån i byn Kalamark utanför Piteå.

Efter att Högsta domstolen beviljat den livstidsdömde mannen resning har Hovrätten för Övre Norrland på nytt prövat åtalet mot honom och idag meddelat dom i målet. Mannen försattes på fri fot i samband med att huvudförhandlingen avslutades den 30 maj 2017.

Någon teknisk bevisning som kan binda den åtalade mannen till brottet har inte presenterats. Åklagaren har i stället pekat på flera så kallade indicier, som att den åtalade mannen haft möjlighet och motiv att begå brottet och att han strax efter händelsen lämnat landet.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Reaktionärer i armkrok

17-12-2017- 00:35

När den här tidningen kommer ut är det en vecka sedan Donald Trump uppfyllde sina vallöften till USA:s högerkristna och erkände Jerusalem som Israels huvudstad.

Svenssons blogg

Vi har flyttat

16-12-2017- 17:05

Den tidigare aviserade flytten har nu blivit genomförd. Kommentatorsfunktionen är återigen påslagen och bloggen skall nu i allt väsentligt, förhoppningsvis, fungera som vanligt även om vissa saker kommer att behöva fixas.

Genusdebatten

"Antisemitismen har varit rå och uppenbar för alla som vågat öppna ögonen"

16-12-2017- 04:00

Viktor Hardarson skriver en läsvärd krönika om antisemitismen i Samfundet Sverige-Israels nyhetsbrev.Läs mera på hans Twitterflöde.

Jihad i Malmö

Betal TV – en minskande marknad

16-12-2017- 02:50

Betal-TV är en marknad som minskar. Den konkurreras sakta men säkert ut av online-TV, strömmande TV och film som exempelvis Netflix och HBO Nordic.

Svenssons blogg