Menu
mega shadow

Känd bedragare dömd till fängelse

[2017-08-04] Uppsala tingsrätt

Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat och omfattande mål där en äldre man stod åtalad för bland annat ett flertal grova bedrägerier genom att ha lurat till sig bankkort och tillhörande kod av äldre kvinnor. Åtalet omfattade ett stort antal punkter avseende, förutom grova bedrägerier och försök därtill, även stölder, riktade mot ett fyrtiotal målsäganden. Mannen döms till fängelse i 4 år och 4 månader.

Utredningen i målet har varit mycket omfattande med brottsplatser som sträcker sig från Råneå till Laholm. Den äldre mannen, 69 år gammal, kunde gripas i Uppsala i februari 2017 sedan polis och media gått ut med bild på storbedragaren.

Sveriges Domstolar

Högst upp

Fler nyheter

Moderaterna i Göteborg saknar verklighetskontakt

19-08-2017- 00:40

Jonas Ransgård från moderaterna menar att de och alliansen i Göteborg har ett färdigt paket för att motverka segregation. Han har fel och hela hans inlägg visar på hur fantastiskt avskilda från verkligheten som moderaterna i Göteborg är.

Svenssons blogg

Demonstrationen på Medis

18-08-2017- 09:35

Det är mycket uppmärksamhet kring den demonstration några hundra afghanska asylsökande arrangerat. Eller egentligen har de ju fått hjälp att arrangera hela spektaklet men det ska jag gå in på lite senare.

Uvell

Kalifatdåd i Spanien med antisemitisk koppling

18-08-2017- 08:14

Och så kan Barcelona och Cambrils i Spanien fogas till den långa listan av Kalifatstyrda terrordåd i Europa.

Jihad i Malmö

Intervjumaterial med polisbefälet ang. Arbetsförmedlingen

18-08-2017- 07:06

Arbetsförmedlingen har glädjande nog läst mitt blogginlägg om bedrägerier. Vi kan sammanfatta det det – att du skriver är fel. Inte helt otippat av myndigheten som gömmer det mesta bakom sekretess.

Uvell

SvD fortsätter att göra smygreklam

18-08-2017- 01:22

Svenska Dagbladet Näringsliv, som jag tar upp som ett exempel på tidningar som tyvärr allt för ofta blandar ihop News och Views i sin Näringsbilaga och därmed skapar mer agendasättande journalistik än rapportering, fortsätter att göra smygreklam för koncernbolag.

Uvell