mega shadow

Mordet i Silverdalen

[2017-09-22] Göta hovrätt

Hovrätten meddelar dom angående mordet i Silverdalen.

Kalmar tingsrätt dömde i maj i år en 55-årig man för mord på sin fru till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och utvisning.

Mannen överklagade domen och ville att hovrätten skulle frikänna honom.

Hovrätten har kommit fram till att det är bevisat att mannen dödat sin fru och att gärningen ska bedömas som mord. Hovrätten har vidare bestämt påföljden till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Mannen ska också betala skadestånd till barnen och utvisas ur Sverige samt förbjuds att återvända hit på obegränsad tid.

Hovrätten är enig i sin dom.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Reaktionärer i armkrok

17-12-2017- 00:35

När den här tidningen kommer ut är det en vecka sedan Donald Trump uppfyllde sina vallöften till USA:s högerkristna och erkände Jerusalem som Israels huvudstad.

Svenssons blogg

Vi har flyttat

16-12-2017- 17:05

Den tidigare aviserade flytten har nu blivit genomförd. Kommentatorsfunktionen är återigen påslagen och bloggen skall nu i allt väsentligt, förhoppningsvis, fungera som vanligt även om vissa saker kommer att behöva fixas.

Genusdebatten

"Antisemitismen har varit rå och uppenbar för alla som vågat öppna ögonen"

16-12-2017- 04:00

Viktor Hardarson skriver en läsvärd krönika om antisemitismen i Samfundet Sverige-Israels nyhetsbrev.Läs mera på hans Twitterflöde.

Jihad i Malmö

Betal TV – en minskande marknad

16-12-2017- 02:50

Betal-TV är en marknad som minskar. Den konkurreras sakta men säkert ut av online-TV, strömmande TV och film som exempelvis Netflix och HBO Nordic.

Svenssons blogg