mega shadow

Stockholms tingsrätt har idag helt frikänt den person som varit åtalad för grovt givande av muta i samband med en offentlig upphandling av järnvägsarbeten år 2013 i Azerbajdzjan.

[2017-10-11] Stockholms tingsrätt

Tingsrätten har grundat den frikännande domen på att åklagarna inte har bevisat att den åtalade har lovat eller erbjudit en otillbörlig förmån vilket är en förutsättning för att mutbrott ska föreligga.

Den åtalade arbetade inom Bombardierkoncernen. Upphandlingen, som gjordes av den azerbaijanska järnvägsmyndigheten, avsåg ett kontrakt värt 340 miljoner USD. Upphandlingen vanns av en sammanslutning (ett konsortium) av tre bolag, två Bombardierbolag och ett azerbaijanskt bolag.

Åtalet bygger på att en offentligt anställd tjänsteman vid den azerbaijanska järnvägsmyndigheten skulle ha haft ett intresse i det azerbaijanska bolaget. Den åtalade skulle enligt åklagarna ha lovat tjänstemannen att bolaget skulle få vara med i upphandlingen mot att tjänstemannen i sitt arbete hos järnvägsmyndigheten skulle agera felaktigt i anställningen och ge konsortiet konkurrensfördelar i förhållande till de andra anbudsgivarna.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

2 häktade för attentatet mot synagogan i Göteborg

13-12-2017- 08:10

Två unga män med härstamning från Palestina, 21-årige Feras Alnadim och 18-årige Khaled Swies har idag häktats för attentatet mot synagogan i Göteborg.

Svenssons blogg

Den tragiska berättelsen om Alex Bengtsson och det tidiga Tillsammansskapet #metoo

13-12-2017- 06:47

Den senaste maktmänniskan som synas som ett led av #metoo är Alex Bengtsson. Det är han som omnämns i Flamman idag, som ”vänsterprofilen”. (För länk, klicka här.) Jag har hållit tyst för länge om mina erfarenheter av honom.

Torbjörn Jerlerup

De mindre värda

13-12-2017- 01:51

Vi pratar ofta om allas lika värde. Man kan tro att folk faktiskt menar det.Ändå har vi i decennier haft en grupp som är mindre värda än alla andra.

Uvell

De mindre värda kvinnorna

13-12-2017- 01:51

Vi pratar om allas lika värde. Man kan tro att folk faktiskt menar det.Ändå har vi i decennier haft en grupp kvinnor som är mindre värda än alla andra.

Uvell

2483: Avkall på kravlöshet

12-12-2017- 23:11

2483: Avkall på kravlöshet

Ännu en spricka i åsiktkorridoren har till slut visat sig.

Lars Vilks