mega shadow

HOVRÄTTEN DÖMER TILL FÖRMÅN FÖR SAABS KONKURSBO I ÅTERVINNINGSTVIST

[2017-10-18] Göta hovrätt

Saabs konkursbo har tvistat med en av Saabs underleverantörer om återkrav (återvinning) av betalningar som Saab gjorde till underleverantören strax före konkursen. Konkursboets krav var på cirka 90 miljoner kronor. Tingsrätten dömde ut drygt halva det beloppet medan hovrätten har bedömt att konkursboet är berättigat till hela beloppet. Skillnaden beror främst på att hovrätten har ansett att Saab var på obestånd något tidigare än vad tingsrätten kom fram till. I övriga frågor har tingsrätten och hovrätten gjort likartade bedömningar.

International Automotive Components Group Sweden AB (IAC) var underleverantör till Saab och levererade i stor omfattning bildelar till fabriken i Trollhättan.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

Två häktade för mord på ledare i Bredängsnätverket

24-11-2017- 04:25

Den 20 november sköts Joaquin Morales Basilio ner på öppen gata när han åkte i sin bil. Han besköts från en annan bil.

Svenssons blogg

En person anhållen som misstänkt för bomben i Torslanda

24-11-2017- 00:22

Den 12 juni 2015 exploderade en bil ut vid rondellen invid brandstationen i Torslanda. I bilen fanns fyra personer som samtliga dog. Målet för bombdådet var Edis Alihodzic, en känd kriminell med en ledande position i det kriminella nätverket i norra Biskopsgården, Friskvädersnätverket.

Svenssons blogg

Gästinlägg: Genusvetarnas tvärsäkerhet kommer slå oss i ansiktet.

23-11-2017- 07:33

Vi fick följande jästpaket från två killar, Rickard och Gustav, som dels gör podcasts, dels driver en blogg under benämningen

Genusdebatten

Jenny Sonesson i GP har noll koll på lagar och brott

23-11-2017- 06:28

Sexköpslagen har inget med organiserad brottslighet att göra och syftar inte till att bekämpa organiserad brottslighet. Detta oavsett om prostitutionen styrs av organiserad brottslighet eller inte.

Svenssons blogg

Rättviseförmedlingen räknar fel

23-11-2017- 06:08

Rättviseförmedlingen har en massa olika projekt. Ett av dem är den så kallade Rättviseräknaren, som är en rapport de släpper sedan ett par år tillbaka.

Uvell