mega shadow

Uppropet #medvilkenrätt tas på stort allvar inom Sveriges Domstolar

[2017-11-15] Domstolsverket

Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren tycker att juristuppropet #medvilkenrätt är angeläget och visar på bredden av bristande jämställdhet. – Att skapa en jämställd kultur är en chefs- och ledarskapsfråga, säger han.

I går gick långt över 4 000 kvinnliga jurister ut i ett gemensamt upprop kring sexuella trakasserier och övergrepp inom rättsväsendet och advokatbyråer. Många har också delat personliga erfarenheter av att ha blivit utsatta.

– Jag känner starkt med dem som utsatts för sexuella kränkningar och ser allvarligt på problematiken med att så många inte vågat anmäla det de upplevt. Jag slås också av i hur stor utsträckning det som beskrivs handlar om kvinnor som varit utsatta i situationer där de varit beroende av överordnade i en eller annan mening, säger Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

2483: Avkall på kravlöshet

12-12-2017- 23:11

2483: Avkall på kravlöshet

Ännu en spricka i åsiktkorridoren har till slut visat sig.

Lars Vilks

Bombhot mot Synagogan i Malmö

12-12-2017- 22:57

Judiska församlingen i Malmö utsattes på tisdagen för ett hot om sprängning. Två unga araber uttalade hotet till en säkerhetsvakt efter att de krävt att få "träffa judar" enligt Kvällsposten.

Jihad i Malmö

USA vill försämra nätneutraliteten men en del bloggare är ute och cyklar

12-12-2017- 09:14

Den förvirrade bloggaren Anders Romelsjö som tror att USA är djävulen i fysisk form har hängt på ett par artiklar i DN om nätneutralitet och ett förslag i FCC, den US-amerikanska nätmyndigheten.

Svenssons blogg

Att kemikalie-luras

12-12-2017- 07:01

Vi bombarderas med information om kemikalier och allt är farligt. Inte minst vi som är småbarnsföräldrar. Det finns hur mycket alarmistiska artiklar som helst, det räcker att googla så ser ni.

Uvell

Det är inte stockholmare som anlägger caféer i Göteborg

12-12-2017- 04:47

Espresso House har köpt fyra av Condecos caféer i Göteborg ock tre av dessa caféer ska omvandlas till kaffebarer med namnet Johan & Nyström.

Svenssons blogg