mega shadow

Inte tillåtet att odla cannabis för självmedicinering

[2017-11-20] Högsta domstolen

En man odlade cannabis i syfte att använda den för att lindra allvarlig smärta. Högsta domstolen anser att mannen har befunnit sig i en nödsituation men att gärningen ändå inte är tillåten. Med beaktande av de speciella omständigheterna kring gärningen har den bedömts utgöra ringa narkotikabrott.

En man bröt nacken i en motorcykelolycka och blev förlamad från bröstet och nedåt. Olyckan har lett till att han lider av svåra smärtor. De preparat som sjukvården har tillhandahållit har antingen haft dålig effekt eller medfört påtagligt negativa biverkningar. För att lindra smärtorna har mannen använt cannabis som han har odlat själv.

Sveriges Domstolar

Fler nyheter

2483: Avkall på kravlöshet

12-12-2017- 23:11

2483: Avkall på kravlöshet

Ännu en spricka i åsiktkorridoren har till slut visat sig.

Lars Vilks

Bombhot mot Synagogan i Malmö

12-12-2017- 22:57

Judiska församlingen i Malmö utsattes på tisdagen för ett hot om sprängning. Två unga araber uttalade hotet till en säkerhetsvakt efter att de krävt att få "träffa judar" enligt Kvällsposten.

Jihad i Malmö

USA vill försämra nätneutraliteten men en del bloggare är ute och cyklar

12-12-2017- 09:14

Den förvirrade bloggaren Anders Romelsjö som tror att USA är djävulen i fysisk form har hängt på ett par artiklar i DN om nätneutralitet och ett förslag i FCC, den US-amerikanska nätmyndigheten.

Svenssons blogg

Att kemikalie-luras

12-12-2017- 07:01

Vi bombarderas med information om kemikalier och allt är farligt. Inte minst vi som är småbarnsföräldrar. Det finns hur mycket alarmistiska artiklar som helst, det räcker att googla så ser ni.

Uvell

Det är inte stockholmare som anlägger caféer i Göteborg

12-12-2017- 04:47

Espresso House har köpt fyra av Condecos caféer i Göteborg ock tre av dessa caféer ska omvandlas till kaffebarer med namnet Johan & Nyström.

Svenssons blogg